A neked megfelelő virtuális asszisztens kiválasztása

Mi alapján válaszd ki, kivel dolgoznál? Lehet ajánlást, referenciát figyelembe venni, de a döntésedben úgyis a legfontosabb érzésed fog vezérelni: kiben bízol meg, ki szimpatikus. Ez emberi tényező, hiába rendelkezik valaki rengeteg készséggel és igazolt végzettséggel, ha emberileg nem érzed magadhoz közel és nem érzed úgy, hogy vele dolgoznál a legszívesebben. Ha szimpatikus és megbízol benne, akkor pedig megelőlegezed azt a bizalmat, hogy tudni fog esetleg olyan dolgokat is, amikhez most még nem ért 100%-osan, de – gyakorlat teszi a mestert – bele fog jönni. Érdemes ismerkedni 🙂

Ami a pénzügyeket illeti: egy virtuális asszisztens kb. 2-4000 Ft-os óradíjjal számol általában. Volt, akinek felszaladt a szemöldöke ennek hallatán… egy bruttó óradíjból sok minden más költséget kell finanszírozni (adók, rezsi, szabadság, eszközök, berendezés, amortizáció, stb.). Van, amit meg lehet oldani diákmunkásokkal is, de amikor pénzügyi értéket képviselő adatokról van szó, jól meg kell gondolni, hogy kire bízod. Az elszámolásnak nem kell óradíjban történnie, de ezen az értéken fog alapulni a darabáras elszámolás is. Darabáras elszámolás esetén lehet postázásonként, vevőnként, résztvevőnként vagy bármilyen más értelmezhető egységben is elszámolni – aki ezt választja, az könnyebben tud kalkulálni a költséggel. Van, ahol feladatra is meg lehet állapodni: pl. adott hónapban elkészítendő statisztika, elszámolás vagy egy tanfolyam megrendezése. Természetesen a saját vállalkozásodra kell alakítani – azután, hogy tudod, milyen munkafolyamatok vannak és kb. időt is tudsz hozzá rendelni. Így nem merült fel az a kérdés, hogy gyorsan vagy lassan dolgozik-e valaki 😉 mert Te határoztad meg az időnormát.

Az, hogy ügynökséget választasz vagy személyében egy asszisztenst, az csak rajtad múlik 🙂 Az ügynökségnek előnye lehet, hogy bármikor elérhető, tudják helyettesíteni is egymást, míg az egyszemélyes asszisztensnél számolnod kell azzal, hogy esetleg nem tud most-rögtön-azonnal rendelkezésre állni, hiszen beosztja az idejét és végzi a többi megbízója feladatait is. Én általában azt szoktam mondani, hogy ha valami rögtön kell, akkor számoljunk rá 24 órát és meglesz – persze munkafüggő is, van, hogy belefér azonnal, van, hogy nem. Figyelembe kell venni, hogy az asszisztens is szabadságra megy pl. vagy lehetnek egyéb személyes dolgai, amikor nem elérhető.

 

Menü bezárása